Over Het Kwadraat

Het Kwadraat, 15.000 vierkante meter kantoorruimte in het voormalige DvhN-pand

Een verzamelcomplex waarin start-ups, scale-ups en grown-ups samen komen en waarin ruimte is voor welzijn. Dat klinkt mogelijk als een idee dat alleen uitgevoerd kan worden in de Randstad. Edward Wielens van Vastgoed Groningen bewijst het tegendeel: Een concept met synergie, gemeenschapszin en spirit in de stad Groningen.

Ruimte en meegroeien met onze bewoners

Een bedrijfsverzamelpand die ruimte biedt aan start-ups, scale-ups en grown-ups. Ook is er ruimte is voor onder meer een fitness, restaurant en kinderopvang. “Voor dergelijke inspirerende werkomgevingen hoef je niet meer naar Amsterdam. Ook Groningen biedt nu met Het Kwadraat een waardig alternatief.

Het is Wielens opgevallen dat huidige kantoorpanden vaak niet meer voldoen aan wensen van huurders. “Bij potentiële huurders waar veel jonge professionals werken, zagen we de ontwikkeling dat men graag middenin de dynamiek zit. Wonen, werken, vrije tijd zien ze graag dicht bij elkaar en dichtbij de stad. Ook huur

contracten die meegroeien met de groei van de organisatie zijn hierbij erg belangrijk. Dat is zwaarwegend voor deze snelle groeiers, omdat men niet weet hoe de toekomst eruit ziet. Bij een snelle groei moet men de kans hebben om in oppervlakte mee te groeien zo

nder dat dit een grote verhuizing betekent.”

Welzijn en Gemeenschap

Het resultaat van een microkosmos als Het Kwadraat is dat gelijkgestemde bedrijven dicht bij elkaar zitten waardoor het zeereenvoudig wordt bij elkaar aan te kloppen en kennis uit te wisselen. “Zo ontstaat een gemeenschap met een positief effect op het werk. Ook is er natuurlijk ruimte voor gezelligheid. Vandaar dat er ook veel sociale evenementen georganiseerd worden.” Ook welzijn en gemak staan centraal in Het Kwadraat, in de vorm van een fitnessruimte, restaurant en een kinderopvang.

Vele tientallen start-ups zijn inmiddels gehuisvest in het gebouw, gebroederlijk naast grown-up Noordelijke Dagblad Combinatie, die haar oorsprong kent in de 19e eeuw.